Hoe stel je vast wat de beste AEG Wasmachine is?


Als je een nieuwe wasmachine nodig hebt, kan het als het hele opgave aanvoelen om de juiste uit te kiezen?

Er zijn immers veel goede modellen beschikbaar en er komen ook telkens weer nieuwe bij. Met name de nieuwste wasmachines beschikken over tal van technologische hoogstandjes, waardoor je optimaal wassen kunt draaien.

Het is belangrijk om een overweging te maken of je ook werkelijk alle functionaliteiten nodig hebt. Het kan aanlokkelijk overkomen om gelijk voor een superieur model te gaan en alle capaciteit te benutten.

Echter hoeft ‘de beste wasmachine AEG’ niet altijd alles te bieden.

Op zoek naar een Nieuwe Wasmachine?

Bekijk onze selectie van beste wasmachines bij Coolblue!

Ja! laat het me zien!

Afhankelijk van hoeveel was er zal moeten worden gedraaid, kan een minder geavanceerd model zelfs beter voor je uitvallen. Enkele aandachtspunten worden hieronder besproken om jouw keuze eenvoudiger te maken.

Wijs worden in wirwar aan informatie

Onduidelijke AEG vaktaal en lange lijsten met specificaties doen je mogelijk opzien tegen het uitkiezen van een nieuwe wasmachine.

Als je je echter even verdiept in de verschillende modellen, zul je bemerken dat het heel eenvoudig is om zelf te bepalen over welke eigenschappen jouw nieuw wasmachine moet beschikken.

Met name de trommelgrootte en de centrifugeer snelheid zijn doorslaggevende factoren, die je uiteindelijke keuze zullen beïnvloeden.

Een eenpersoonshuishouden heeft immers niet eenzelfde capaciteit nodig als wanneer de wasmachine meerdere wassen per dag moet draaien voor een geheel gezin. Als je weet waar je op moet letten, wordt de rest vanzelf een stuk duidelijker.

Beslissende factoren voor het kiezen van een wasmachine

Om te ontdekken wat de beste wasmachine AEG voor jou kan zijn, zul je moeten vaststellen wat je werkelijk nodig hebt.

Lang niet alle wasmachines van dit bekende merk zullen je op de beste manier dienen, zelfs als ze over innovatieve programma’s beschikken.

Het is verstandig om eerst vast te stellen wat je met een nieuwe wasmachine minimaal wilt behalen. Aan welke voorwaarden en verwachtingen moet de wasmachine met zekerheid voldoen om de gewenste resultaten te behalen?

Beste aeg wasmachine

Ook hier zijn verschillende factoren die doorslaggevend zullen zijn.

Elke situatie geeft andere wensen, dus het is verstandig hier eerst zorgvuldig voor jezelf een duidelijk beeld over te krijgen. Dit maakt het uitkiezen van een nieuwe wasmachine een stuk eenvoudiger.

Vragen om te bepalen wat de beste wasmachine AEG is

Om te bepalen welke wasmachine voor jou het beste werkt, stel je jezelf de volgende vragen. Hoeveel keer per week draai je wassen en in welke mate is het belangrijk voor je dat de was in goede conditie blijft?

Hoeveel ruimte heb je beschikbaar en welke maten moet de nieuwe wasmachine dus wel of juist niet hebben? Wil je goed kunnen centrifugeren?

En is het milieu een belangrijk aspect om rekening mee te houden?

Wil je een raam in de wasmachine of eerder een laadklep aan de bovenkant? Moet de wasmachine over verschillende was standen beschikken, of heb je liever minder opties?

Heb je liever een wasmachine die minder lawaai maakt of maakt dit je niet uit? Allemaal aspecten die je helpen te bepalen wat de beste wasmachine AEG is voor jouw situatie.

Soorten AEG-wasmachines

Er zijn verschillende modellen aan AEG-wasmachines waaruit je kunt kiezen.

Dit kan een basismodel zijn met standaard functionaliteiten waar je uitstekend mee uit de voeten kunt voor het draaien van wekelijkse wassen. Uiteraard kun je ook kiezen voor een geavanceerd model met een stoomfunctie of waterontharder.

De prijsklassen verschillen afhankelijk van de technologische functies die aan de modellen zijn toegevoegd.

Je koopt al een AEG-wasmachine vanaf € 450,- en dit loopt op tot prijzen van wel € 1000,-.

Afhankelijk van wat je nodig hebt, is vast te stellen of duurder ook altijd een betere aankoop is.

Ook de basismodellen geven je voldoende mogelijkheden om effectief wassen te draaien. Er zitten grote verschillen in de extra programma’s en functionaliteiten.

Bekijk bij het uitkiezen van de beste wasmachine AEG voor jou welke je hiervan werkelijk nodig hebt.

Energiezuinig model als beste wasmachine AEG

Wasmachines verbruiken veel energie. Hoe meer bijzondere functies beschikbaar zijn en hoe groter de wastrommel voor grootschalige wasbeurten, des te hoger het energieverbruik.

Om het milieu te ontlasten, kun je ervoor kiezen om aandachtig te letten hoeveel energie of water er per wasbeurt wordt gebruikt.


De energieklassen voor AEG-wasmachines lopen van A+++ tot A+++-75%, wat inhoudt dat wasmachines die in de hoogste AEG-klasse vallen, tot wel 75% efficiënter zijn dan doorgaans vereist is binnen de A+++ klasse.

Daarnaast voegt AEG bij diverse wasmachines specifieke technologieën toe om het verbruik nog meer te verlagen.

Denk hierbij aan inverter motors, een ECO-optie of ProSenses-technologie. Zeker de moeite waard om in de gaten te houden bij het uitkiezen van een nieuwe wasmachine.

Milieubewuste opties op AEG-wasmachines

De beste wasmachine AEG beschikt over snelle programma’s, waarbij je een kleinere waslading aan kleding kunt wassen in korte programma’s van zo’n 20 tot 30 minuten.

Zeker als je alleen woont en kleinere wasladingen tot maak 3 kg hebt, is dit een aanzienlijk voordeel. Je bespaart hiermee energie en water en kunt rekenen op alsnog geweldige resultaten.

Grotere wasladingen kun je op geselecteerde machines draaien volgens het OKOPower-programma.

Ook hiermee was je in slechts 59 minuten grotere wasladingen, waarbij je de was er schoon en in goede conditie uithaalt.

Om optimale wasresultaten te behalen, is het gebruik van wasmiddel uiteraard ook essentieel.

De nieuwe Autodose-technologie zorgt ervoor dat de juiste doseringen gebruikt worden aan wasmiddel of wasverzachter.

Zo gebruik je hier niet onnodig te veel van en belast je evenmin het milieu.

De beste wasmachine AEG verbinden aan My AEG Care-app

Nieuwe technologieën maken het mogelijk om je wasmachine op afstand te bedienen.

Je kunt de apparaten verbinden met je telefoon, via de My AEG Care-app en zo op afstand het droogprogramma instellen of meldingen ontvangen zodra je wasgoed klaar is met draaien.

Bovendien biedt deze app advies over welke programma’s op de wasmachine je kunt gebruiken voor een bepaald type kleding.

Je ontvangt zo optimale zorg voor behoud van je kleding, waardoor deze een stuk langer meegaan.


Ook als je meer betaalt voor een dergelijk model wasmachine, bespaar je op kosten van telkens vroegtijdig nieuwe kleding moeten aanschaffen.

Technologische functionaliteiten kunnen zo zeker bijdragen aan het vaststellen van wat de beste wasmachine AEG voor jouw huishouden kan zijn.

Capaciteiten van een nieuwe wasmachine

Er zijn een aantal factoren die meespelen in het bepalen over welke capaciteit de wasmachine moet beschikken.

Allereerst is uiteraard de grootte van het huishouden doorslaggevend, aangezien grotere gezinnen meer wassen draaien dan een eenpersoonshuishouden.

Ook het aantal keer dat je was per week, heeft invloed op de gewenste of benodigde omvang van de wastrommel.

Daarnaast speelt ook mee welk soort aan artikelen je doorgaans wilt wassen. Is dit enkel kleding?

Of ben je ook van plan om beddengoed, gordijnen en zelfs dekbedden te gaan wassen?

Hoe groter je dit wilt aanpakken, des te groter zal de trommel moeten zijn om hierin tegemoet te komen.

Gelukkig zijn alle wasmachines binnen de 6000 tot 9000 serie voorzien van ProSense-technologie, waarmee heel eenvoudig de lading is wegen.

Het water- en energieverbruik wordt vervolgens hierop afgestemd, waardoor je profiteert van besparing op geld en tijd.

Bovendien blijft je kleding optimaal beschermd en in goede conditie.

 

Duurkoop: geen garantie voor effectief gebruik

Bij het vaststellen van de beste wasmachine AEG is het belangrijk om in gedachten te houden dat de duurdere modellen niet vanzelfsprekend ook de beste match biedt.

Als je wekelijks niet veel wassen draait en ook elke keer over een volle trommel aan was beschikt, dan is het zeker niet verstandig om te kiezen voor een groot model.

Als je een te grote wasmachine immers laat centrifugeren en hier bovendien een hoog toerental voor gebruikt, dan is dit onnodig duur.

Zowel voor de aankoopprijs die je ervoor betaalt, als voor de energie en water die je alsnog gebruikt.

Je was wordt er bovendien evenmin schoner door als er te veel ruimte in de trommel overblijft.

Je kunt heel eenvoudig een juiste wasmachine selecteren op trommelinhoud en het toerental waarop je maximaal kunt centrifugeren.

Zo voorkom je dat je onnodig betaalt voor een te grote wasmachine.

Tijdsbesparing voor gekreukte kleding met stoom

Als je gekreukte kleding vervelend vindt en geen tijd kwijt wilt zijn aan eindeloos strijken, dan is de beste wasmachine AEG voor jou wellicht een model met ProStream®-technologie.

Deze beschikken namelijk over een PlusSteam-optie, waarmee aan het einde van een was cyclus stoom wordt toegevoegd.

Hierdoor wordt de kans op kreuken tot wel een derde verminderd. Om reeds gekreukte kleding weer netjes en verzorgd te laten ogen, kun je zelfs kiezen voor een afzonderlijke stoomcyclus.

Voor werkkleding waarmee je verzorgd voor de dag moet verschijnen, is een dergelijke wasmachine wellicht de aangewezen keuze.

Je bespaart zo aanzienlijk op tijd en hoeft niet ook nog uren te strijken om je kleding op orde te krijgen.

Afmetingen van een nieuwe wasmachine

Eén van de eerste richtlijnen bij het aanschaffen van een nieuwe wasmachine, is het vaststellen van de afmetingen.

Zo weet je naar welke omvang je moet kijken, om een wasmachine goed passend te krijgen in je woning.

Dit geldt uiteraard voor een inbouwmodel, maar zeker ook voor een vrijstaande wasmachine.

Als de breedte van de wasmachine tussen 48 en 60 cm ligt, is een voorlader wasmachine aan te raden.

Tussen 40 en 45 cm kun je het beste een wasmachine met boven laadklep overwegen.

Alle AEG-wasmachines bieden de optie om de voor laaddeur zowel links als rechts te plaatsen, zodat je bij een verhuizing hierin eventueel kunt switchen.

Een voorlader wasmachine is bovendien raadzaam als je de droger boven op de wasmachine wilt plaatsen.

In een kleinere wasruimte kun je ervoor kiezen om een 2-in-1 was-droog combinatie te kiezen.

Kledingslijtage voorkomen met juiste wasmachine

Je wilt een wasmachine uitkiezen die ervoor zorgt dat je kleding nauwelijks schade oploopt.

Zo blijven ze langer mooi en bespaar je op aanschaf van nieuwe kleding.

De AEG-wasmachines binnen de 6000 tot 9000 serie wegen automatisch elke lading aan was.

Het programma dat gedraaid wordt, past zich vervolgens automatisch hierop aan, om kledingslijtage te voorkomen.

Binnen de 7000 serie vind je dan nog een aanvullende stoomfunctie, eveneens ter behoud van je kleding.

Vanaf de 8000 serie wordt wasverzachter automatisch met het water vermengt, zodat hiervan niet te veel wordt toegevoegd.

Met de 9000 serie kun je rekenen op een ontharding van water, wat eveneens bijdraagt aan optimaal behoud van je kleding.

Voldoende positieve redenen om de beste wasmachine AEG binnen één van deze series te kiezen.

Voorbeelden van beste wasmachines AEG

Online staan verschillende overzichten met lovende reviews over verschillende modellen van AEG-wasmachines.

Deze kunnen helpen bij het bepalen van welke wasmachine een juiste match kan zijn voor jouw huishouden.

Enkele voorbeelden die eruit springen, zijn onder meer de AEG L7FENQ96, de AEG L6FBBERLIN en de AEG L7FB6OY, met elk tot 30% besparing op energie- en waterverbruik, uitstekende was resultaten en hoge trommel capaciteit tot wel 9 kilo aan was inhoud.

Het wordt een stuk eenvoudiger om de beste wasmachine AEG te vinden als je alle richtlijnen die hier besproken zijn, in beschouwing neemt.

Zo laat je je niet onnodig beïnvloeden door enthousiasme over alle fantastische functionaliteiten die diverse wasmachines bieden, maar kies je de juiste wasmachine op grond van praktische overwegingen.

Op zoek naar een Nieuwe Wasmachine?

Bekijk onze selectie van beste wasmachines bij Coolblue!

Ja! laat het me zien!

Witgoedmetkorting.nl

Mijn naam is Mike Schonewille. Zelf ben ik vaak op zoek geweest naar witgoed en stond ik uren in de winkel te kijken bij alle diverse modellen die er te verkrijgen zijn. Alle modellen lijken op elkaar, maar wijken toch net iets af. Hierdoor is het ontzettend lastig om een goede keuze te maken als het gaat om witgoed. Met deze website wil ik daar verandering in brengen en jou helpen de beste producten voor je te vinden. Wij werken samen met Coolblue.nl

Recent Content